építkezz és élj olcsón

Álmodoztál már arról, hogy milyen jó lenne, ha nem kellene fizetned a lakásod vagy házad rezsijéért egy fillért sem? Biztos vagyok benne, hogy igen! A most következő oldalakon azt tudhatod meg, hogyan lehet ezt megvalósítanod.

Az S&M  házi energiaellátó készülék működési leírása

A manapság annyit emlegetett energia árak emelésének egyre időszerűbb realitása késztetett bennünket arra, hogy a nem kevés próbálkozó soraiba lépve mi is előálljunk egy hasznos energiatermelő készülékkel. Vannak a szél energiáját, a Nap fény- és hőenergiáját, a Föld talaj hőjét hasznosító berendezések. De mi van ha nem fúj a szél, felhők és az évszakok változásával rövidülő nappalok miatt nem érvényesül a Nap fénye, és a vele járó hője. A hőszivattyú működik, de mint ismeretes 10-20 év a megtérülési ideje. A szél erőművek és a napkollektoros berendezések is az előbb említett okok miatt több éves megtérülési idővel vannak kalkulálva, igazán csak kisegítő megoldásként lehet rájuk számítani. Ezen gondolkozva találtuk ki a 3 - 4 év alatt biztosan megtérülő berendezésünket. Ez, az egyéni igények szerinti teljesítményű (1000, 1500, 2000, 2500 W ) berendezés világításra, szórakoztató és háztartási készülékek üzemeltetésére alkalmas. Egy második készülék üzembe helyezésével elektromos fűtésűvé alakítható a szén és gáz üzemű központi fűtés. Mivel semmilyen külső energiaforrást - legyen az elektromos hálózat, vagy benzin üzemű generátoros - nem igényel, ezért nyugodtan nevezhetjük sziget üzeműnek.

Röviden a készülékről:

Mechanikus elven működik. Üzemeltetésére 2 db 12V/110Ah-ás sorba kötött, így 24V-os akkumulátor szolgál, amely a beépített elektronika segítségével működtet egy DC azaz egyenáramú motort. Ez hajt egy olyan berendezést ami áramot termel és a kimenetén 98V egyenfeszültség és közel 5A egyenáram jelenik meg, amely 10-12 óra alatt feltölt 8 db 12V/44Ah- ás akkumulátorokból sorosan összekapcsolt akkubankot. ( Ez a felvételen látható 500 W-os berendezésre vonatkozik. Természetesen a nagyobb teljesítményű készülékek a cserélhető elektronika miatt más-más áramot juttatnak az akkukba.) A meghajtó motor és a beépített elektronikák, jelző és mérő alkatrészek tápegységei mindössze 12 - 15 Ampert fogyasztanak. Mivel ez nem perpetuum mobile, ezért a tápláló akkuk pár nap múlva lemerülnek, ezért van beépítve egy figyelő áramkör ami a kritikus kapocsfeszültség elérése előtt áramot küld a „ meghajtó" telepbe. Ezzel körforgás van a működtetés és működés között. Azt gondoljuk, hogy az így elért 200 %-os hasznos teljesítmény nem is olyan rossz eredmény. Az akkubankra csatlakozik a 96V egyenfeszültségből 230V váltófeszültséget előállító inverter, amely folyamatos üzemmódban alkalmas üzemelésre. Ezeket a kért teljesítmény szerinti típusban, a készülék felső részében helyezzük el. Az inverter valós szinuszos jelalakú, transzformátoros kivitelben készül. Ezzel is optimálisabb felhasználást garantálva a PC-t és a profi szórakoztató berendezéseket használóknak. Az akkumulátorok kiválasztásánál legmegfelelőbb speciális típusok az. un. szolár akkumulátorok. A szolár akkuk élettartama, használatuktól és a minőségüktől függően lehet 7-9 év. Az, hogy melyik teljesítményű készülékre van a megrendelőnek szüksége, azt leginkább az dönti el, hogy milyen és mennyi fogyasztót szeretne használni. Másik szempont, hogy minél nagyobb az akkumulátorbank, annál nagyobb lehet a ciklusidő is ( lemerítés és a feltöltés közötti idő). Minél nagyobb ez az idő, annál hosszabb ideig lesz használható az akkumulátorbank, mert a hosszabb ciklusidő kevesebb ciklust fog eredményezni, ami döntő fontosságú az akkumulátorok élettartamát illetően.

Az ismertető elején több választható teljesítmény is fel van tüntetve

A készüléket 750 x 1000 x 650 mm nagyságú elforduló kerekű szinterezett festékkel kezelt fém szekrénybe építjük. (Természetesen a megfelelő stabil hordfüllel ellátva ). Ennek a doboznak a felső felében helyezkedik el a készülék „ szíve „ a kért teljesítménynek megfelelő elektronikus töltés vezérlővel, ( ami modulos, csatlakozó sínben elhelyezett ) és az ehhez szükséges inverterrel. Ferdén elhelyezett előlapján láthatóak a kapcsolók, digitális mérők, display-s hiba kijelzők, csatlakozók. Az alsó felében helyezkednek el az akkuk. A két oldalon zárt, levehető ajtók segítik a kényelmes behelyezést. Az akkukat a készülék megfelelő helyének elfoglalása után, a kért teljesítmény szerint megfelelő darabszámban helyezzük bele. Azért is elforduló kerekű a doboz, mert a berendezés tömege elérheti a 150 - 350 kilogrammot is, és így az esetleges későbbi mozgatása jelentősen egyszerűsödik. Mivel az emberek többsége ismeretlenül áll az elektronikai berendezések előtt, ezért a tervezésnél arra is gondoltunk, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a kezelése. Az információk - lehet az a rákapcsolt fogyasztók teljesítményének kijelzése, vagy az esetlegesen a nem megfelelő kezelés miatt előforduló hiba - egy kijelzőn jelenjenek meg, segítve az egyszerűbb hiba elhárítást, a szervízelő szakemberek kihívása előtt. Mivel 3 év jótállást adunk, ezért okvetlen fontos a készülék „ szív"-ének a megfelelő biztonsága, védelme. Ezeket speciális, un. vandálbiztos zárakkal védenénk. Mivel Murphy szerint: ami elromolhat az általában el is romlik, ezért a készülék egy automatika beiktatásával hiba esetén - annak elhárításáig - átkapcsol az áramszolgáltató hálózatára. Nyilván a mérőóra és a fő automata kismegszakító után. Erre a lakók hosszabb idejű távolléte miatt élesített riasztó berendezés, vagy a mély hűtőben tárolt élelmiszerek frissen tartásáért van szükség. A készülékeink alapárai a kiválasztott teljesítmény igény szerint változnak. Ezekhez még hozzájön az akkumulátorok és az inverter ára. Az inverterek árai a felhasználás céljainak minőségétől ( trapéz, négyszög, kvázi szinuszos és szinuszos hullám kimenetű ) és a teljesítménytől függenek.

Mibe kerül mindez?

Csupán 370. 000 Ft -ba és 3 hétbe. Ezért cserébe kap egy 500 W-os készüléket (elegendő a fűtés rásegítésére) akkumulátorok és inverter nélkül (ez főként azoknak ajánlott, akik használnak solár energiát, szélenergiát és erre a rendszerük ki van építve). Ezt követően miután maga is megtapasztalta a készülék működőképességét annak előnyeit és biztonságos tiszta működését, értelemszerűen érdemesnek tartja egy nagyobb 2500W-os készülék megrendelését, mely így nem csak a fűtést, de a háztartás áramszolgáltatását is kiváltja minimum 80%-ban, és csupán + 500. 000 Ft és + 3 hónap ráfordítással. Tehát egy háztartás gáz és áramszolgáltató kiváltása 370. 000 + 200. 000 (akkumulátorok -10db- és inverter) + 500. 000 Ft. Azaz = 1. 070. 000 Ft-ba kerül abban az esetben, ha 3 hónapon belül megépíti az alapkészüléket. 3 hónap múltán a 2500-as készülékhez a jelenlegi ajánlott áron csak a meglévő megrendelők jutnak hozzá. Mindenki más csak a nagy gép megrendelésére kap lehetőséget 1. 400. 000 Ft+áfa áron /2500 Wattos készülék/. Minden érdeklődő számára biztosítjuk tesztgépünk bemutatását, annak mérhetőségét és a rendszer működési elvének magyarázatát. A megrendelők megkapják az 500W-os készülék megépítéshez szükséges dokumentációt.

A dokumentáció ára 250.000 + 25.000 Ft /beüzemelési díj/ , melyet fejlesztésre hasznosítunk.

A megrendelők számára minden alkatrészt magunk vásárolunk meg, adjuk meg az instrukciókat a megépítéshez és elégedetlenség esetén hat hónapon belül, megvásároljuk a működő készüléket.

 

kapcs.rajz_1..jpg

Alkalmazási lehetőségek:

A radiátoros, padló, mennyezet, falfűtési technológia alkalmazásánál elektromos falikazán cserével,valamint elektromos fűtőszál alkalmazása esetén.


Megrendelés, költségek:

A megrendelő a megbízás költségének 50%-os kifizetésével érvényesíti rendelését.
A szerkezetre 1 hónapos pénz visszafizetési, illetve 3 éves garanciát vállal a forgalmazó. Meghibásodás esetén csere készüléket biztosít. A szervizelés, karbantartás országosan biztosított. A megrendelő zárt, leplombált készüléket kap melyen sérülést nem szabad ejteni. Erre vonatkozóan külön megállapodást ír alá a megrendelő.


Szállítási, üzembe helyezési határidő:Megrendelést követően legfeljebb 30-60 nap

 

 

  

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 31
Tegnapi: 49
Heti: 269
Havi: 1 038
Össz.: 115 571

Látogatottság növelés
Oldal: Ingyenáram
építkezz és élj olcsón - © 2008 - 2014 - coxius.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

EladoDomain.NET támogatásával a HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: vályogtégla - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »